Máte nějaký zaručeně dobrý receptík s králičího masíčka?
Tak né, že si ho necháte jenom pro sebe.
!!!!!Ne, ne, ne, ty, ty, ty !!!!!
RECEPTY NA KRÁLÍKA :
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=31333
MNOHO RECEPTŮ NA ADRESE:
Komentáře
Přehled komentářů
že se nestydíte ubližovat králičkům!!!!
Směs na topinky
(Karel, 1. 3. 2011 8:14)
Kuřecí směs na topinky
250g kuřecího masa, můžou být i játra
3ks papriky červená, zelená , žlutá
1 plechovka ster. Žampionů
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce solamylu
0,05 dcl oleje
100 g sýru eidam
Sůl, pepř, česnek, feferonková pasta – dle chuti
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso na nudličky, orestujeme papriku nakrájenou na nudličky a přidáme k masu. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme žampióny a sojovou omáčku, sůl a pepř. Podlejeme vodou (2 dcl) a zvolna dusíme 15 min. dle potřeby zahustíme solamylem. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a feferonkovou pastou. Podáváme na topince a posypeme strouhaným sýrem.
Přejeme dobrou chuť.
Pikantní králík
(Rosta, 5. 3. 2008 23:41)
No nazdárek,
tak přispěju taky troškou, chovám český albín a chtěl bych vám tady představit jeden receptík. Asi jeden z nejlepších způsobů přípravy králíka co jsem ochutnal.
zde je:
Králík na pikantním koření
1 králík, lžíce worcesteru, lžíce soli, lžíce kmínu, 2 lžíce oleje, lžička pálivé papriky, lžíčka sladké papriky, lžička pepře, hera, 2 velké cibule.
Všechno koření a olej smícháme v misce. Do pekáče dáme heru, cibuli nakrájenou na kolečka, porce králíka a pomažeme směsí. Pečeme doměkka.
Rosta
Pomazánka
(Karel, 21. 10. 2007 11:42)Upečeme králíka s bůčkem v poměru 1 : 1. Cibulí a česnekem nešetříme.Přidáme koření na pečené maso, nebo na pečeného králíka ( koření lze koupit v obchodě, již namíchané). Po upečení do měkka, vše vykostíme a pomeleme na masovém mlýnku ( můžeme přimlít i škvarky) a přilejeme vypečenou šťávu i s cibulí a česnekem.Přidáme natvrdo uvařená vejce, hořčici,osolíme a opepříme dle chuti a vše rozmixujeme najemno.Namazané na chlebu a k tomu okurek, no jedním slovem bašta. PŘEJI DOBROU CHUŤ
Králík na smetaně
(Karel, 1. 5. 2007 16:35)
1 celý králík
Celer, petržel,mrkev (můžeme kopit směs zeleniny HALALI, nové koření, bobkový list,pepř,mléko , hl.mouka, smetana, uzený špek.
Králíka naporcujeme, osolíme, prošpikujeme a vložíme do vychladlého nálevu. Necháme v nálevu do druhého dne zaležet.
Nálev uděláme takto: Nakrájíme na kousky zeleninu a vaříme ve vodě s trochou octa do poloměka.
Druhý den dáme do pekáče trochu sádla,králíka vyjmeme z nálevu a vložíme i s kousky uzeného špeku a zeleninou. Nálev nevyléváme, ten si necháme na podlévání.Pečeme do měka.Když je králík měký tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme a přepasírujeme přes jemné síto do hrnce(můžeme i rozmixovat, ale jen v případě, že koření vaříme v sáčku).Potom přidáme smetanu a dochutíme. Celé necháme přejít varem a vložíme maso.
Jako přílohu doporučujeme knedlík nebo těstoviny
Čína s králíka
(karel, 30. 4. 2007 11:27)
Vykostíme hřbet, (někdo ho nemá rád, že je tam suché maso)nakrájíme na kostečky asi 1 -1,5 cm, přidáme boky a maso s předních nožek.Naložíme asi na 3- 4 hodinky do marinády s česneku, sojové a worčestrové omáčky a přidáme koření na králíka. Po zaležení dáme na rozpálený olej a dusíme do měka. Potom přidáme tak 5 min. před odstavením s plotny nějakou dobrou zeleninku a hotovka. Příloha rýže, těstoviny.
Dobrou chuť přeje Karel
králici
(teliko, 28. 11. 2013 16:13)